Save the date | Studiereis Brazilië-Argentinië

Save the date | Studiereis Brazilië-Argentinië

Normaal zou Liba eind november 2020 op doorreis gaan naar Brazilië en Argentinië. Omdat het een te groot risico is omwille van COVID-19.Hebben we besloten deze reis volledig te verplaatsen naar eind november 2021. Op voorwaarde dat het COVID matig mogelijk is.

Lees hieronder zeker verder voor meer informatie over de studiereis van 2021!

Onderaan kan u zich al voorinschrijven voor deze reis. 

Over de studiereis Brazillië en Argentinië

De studiereis zal een duur hebben van 16 dagen. Hierbij zullen we verschillende bedrijven als ook toeristische locaties bezoeken. De eerste 8 dagen van de reis zullen we door Brazilië reizen. De volgende 8 dagen reizen we door Argentinië en hier de mooiste en voor ons interessantste locaties opzoeken. 
De onderstaande foto geeft de reisroute weer van deze 16 daagse reis. Met daaronder een link naar de voorlopige reisplanning. 

Landbouw in Brazilië en Argentinië

Brazilië is het op vier na grootste land ter wereld, na Rusland, Canada, China en de VS. Met een oppervlak van zo’n 320 keer België met verschillende klimaten, uiteenlopende landbouw & natuur. Brazilië heeft de negende economie van de wereld en is een agrarische grootmacht. De grootte van de meer dan 1,3 miljoen Braziliaanse melkveebedrijven, het aantal stuks vee per bedrijf en de productiesystemen verschillen enorm. Brazilië staat na een groeispurt op de achtste plek in de top 10 van grootste melkproducenten ter wereld. Ruim 80 procent van de Braziliaanse melkveebedrijven wordt gevormd door kleinschalige familiebedrijven. Deze melkveebedrijven produceren ‘slechts’ een derde van de totale Braziliaanse productie van meer dan dertig miljoen ton. Grote bedrijven produceren twee derde van de melkplas.

Zeg Argentinië en u denkt aan tango, voetbal, Evita en natuurlijk aan Máxima. Maar Argentinië staat ook zeker bekend als een agro-industriële macht. Het land is met een oppervlakte van 2.780.400 km² het 8e grootste land ter wereld en na Brazilië het grootste land in Zuid-Amerika. Argentinië is meer dan 85 keer zo groot als België. Twee derde van de oppervlakte van het land wordt voor landbouw gebruikt, waarvan het grootste deel voor de rundveehouderij. Argentinië is overigens één van de grootste voedselproducenten en exporteurs ter wereld. Meer dan 60% van de totale Argentijnse export betreft landbouwproducten. Dat gaat vooral om granen, soja-olie, rundvlees en zuivel.

Omdat wij graag een idee willen hebben hoeveel geïnteresseerden er zijn in verband met de vliegtickets. Willen we vragen om u aan te melden voor de voorinschrijvingen. Op deze manier kunnen wij onze reis optimaal afstemmen op het aantal geïnteresseerden. Zodra de definitieve inschrijvingen van start gaan, zult u als eerste de kans krijgen om uw voorinschrijving te verzilveren.