Opleidingen en lezingen

Weer even terug de schoolbanken in! Bent u bedrijfsleider, erfbetreder of starter en heeft u behoefte aan nieuwe inzichten en extra informatie dan zijn de opleidingen, cursussen en lezingen die Liba aanbiedt wellicht iets voor u. Bij Liba beschikken we over een hoop expertise op het gebied van (melk)veehouderij en landbouw, en die ervaring delen we graag met u.

Hieronder vindt u de opleidingen en lezingen die we momenteel aanbieden. Houdt u deze pagina regelmatig in de gaten voor updates en nieuwe opleidingen of lezingen die we als Liba aanbieden. Wilt u meer informatie over opleidingen en lezingen van Liba, neem dan contact met ons op via het contactformulier, stuur een mail naar Evelien Voermans evelien.voermans@liba.be of Willem Cochet willem@liba.be. Ook kunt u telefonisch contact met ons opnemen via +32 (0)89/82 15 55

Bedrijfsleiderkringen

Een bedrijfsleiderskring (BLK) is een groep van 8 tot 12 melkveehouders die vier maal per jaar samenkomt op het bedrijf van één van de melkveehouders uit de kring. Op deze manier creëren we een open en aangename sfeer waarin ieder zijn bevindingen van het afgelopen kwartaal deelt en actualiteiten worden besproken. Dit alles steeds onder begeleiding van een van de adviseurs van Liba.

Voor meer informatie over Bedrijfsleiderskringen klikt u hier

Lezingen en cursussen

De cursussen en lezingen kunnen gaan over zowel technische als bedrijfseconomische onderwerpen. Ook andere actualiteiten en vraagstukken die in de sector aan de orde zijn kunnen hierin worden besproken. Houdt deze pagina en onze Facebook-pagina in de gaten om op de hoogte te blijven van cursussen en lezingen die we aanbieden en verdere informatie hier rondom!

Voor de Ondernemerscursus klikt u hier

Agri Academy

De Agri Academy is een opleiding uitermate geschikt wanneer u nog niet of nauwelijks bekend ben met de landbouwsector maar hier graag werkzaam in zou willen worden. Tijdens deze opleiding wordt de basis van verschillende sectoren behandeld, zodat u met een goede basis aan het werk in deze mooie sector kunt starten.

Voor deze opleiding is er de mogelijkheid om verder uit te breiden. Op deze manier kunnen we verder gaan dan enkel de basis, denk hierbij aan wet- en regelgeving, bedrijfseconomische aspecten en technisch management.

Personen die u voorgingen bij de Agri Academy, Koen Verniest (Crelan bank):

“De LIBA opleiding “Introductie in de melkveehouderij” is een zeer nuttige opleiding voor cursisten die niet vertrouwd zijn met de landbouw. Op één dag krijg je zowel kwalitatieve als kwantitatieve parameters aangereikt, waarmee je een goed beeld kunt vormen van de bedrijfsvoering van de melkveehouder. Ook sterk is de aandacht die wordt geschonken aan het belang van de intermenselijke relaties tussen de landbouwer en de erfbetreders”

Melkvee Future Club

De Melkvee Future Club is een opleiding voor jonge landbouwers die (potentieel) bedrijfsopvolger zijn. Vooral voor jonge landbouwers die recentelijk een overname gedaan hebben, er middenin zitten, of in de nabije toekomst een overname gaan doen biedt de Melkvee Future Club grote meerwaarde.

De Melkvee Future Club is een opleiding gericht op je persoonlijke ontwikkeling. In de cursus hebben we veel aandacht voor het management van je eigen melkveebedrijf en de vorming tot ondernemer. Er worden bedrijfsbezoeken georganiseerd bij de verschillende deelnemers, dit is de uitgelezen kans om van verschillende bedrijven en elkaars werkwijze te leren. Tijdens de bezoeken zal steeds een van de lesonderwerpen behandeld worden, evenals financiële en technische aspecten van de onderneming. Ook worden er excursies georganiseerd naar externe melkveebedrijven.