KMO Portefeuille

De missie van Achten BV is om uw inkomen als ondernemer te verbeteren en uw bedrijf duurzaam te laten ontwikkelen. Dit willen we bereiken door de verbetering van uw technische en economische kengetallen. Op deze manier kan uw bedrijf zich verder ontwikkelen en streven naar optimale resultaten.

Dit doen we door u op verschillende vlakken in uw bedrijfsvoering te ondersteunen, bijvoorbeeld via het bedrijfseconomisch financieel en management rapport. Ook kunnen wij uw onderneming begeleiden op technisch vlak en bij investeringen een bedrijfsplan op maat maken. Verder kan u voor een overname van een bedrijf zowel als overnemer als overlater bij ons terecht.

We bieden ook opleidingen aan waarbij uw kennis van de financiële toestand van uw onderneming wordt verbeterd, zodat u een beter inzicht heeft in uw onderneming.

Voor de diensten die aangeboden worden door Achten BV, kan u een beroep doen op de tussenkomst van de KMO Portefeuille (indien u aan de voorwaarden voldoet).


De KMO-portefeuille is een subsidiemaatregel van de Vlaamse overheid waarmee u als ondernemer advies kan inwinnen of een opleiding volgen met financiële steun. Het doel van deze subsidiemaatregel is de werking en kwaliteit van uw onderneming te verbeteren.

 

Achten BV is een geregistreerd dienstverlener onder de KMO-portefeuille voor zowel advies als opleiding. Via deze maatregel kan u als onderneming of beoefenaar van vrij beroep met vestiging in Vlaanderen een subsidie van 20% tot 30% bekomen op de door ons versterkte adviezen en opleidingen.

 

De subsidieaanvraag via de KMO-portefeuille dient ten laatste 14 dagen na de startdatum van de samenwerking voor het leveren van diensten te worden ingediend. De steunaanvraag kan reeds aangevraagd worden vanaf het ondertekenen van de overeenkomst, ook al is de opdracht nog niet gestart.

 • De subsidie kan aangevraagd worden door KMO’s, vrije beroepen, zelfstandigen en zelfstandigen in bijberoep
 • Uw onderneming moet een aanvaardbare rechtsvorm hebben met vestiging in Vlaanderen
 • De onderneming is actief in de privésector. De participatie van een administratieve overheid bedraagt minder dan 25%
 • De onderneming heeft een ‘aanvaardbare hoofdactiviteit’.


De Kruispuntbank van Ondernemingen (KBO) houdt alle bedrijfsactiviteiten bij over uw bedrijf. Deze hebben ook allemaal een nummer (NACEBEL-code). Staat de code van uw hoofdactiviteit op de lijst met aanvaardbare hoofdactiviteiten? Dan komt u in aanmerking voor de subsidiëring.

Advies

 • Opvolging van KPI’s
 • Opstellen en bespreken van financiële plannen
 • Bedrijfseconomische analyse van uw fiscale boekhouding
 • Opstellen en bespreken van bedrijfsovernames

 

Opleiding

 • Erfbetredersstudiedag
 • Bedrijfseconomisch lezen van balans- en resultatenrekening
 • Opleiding over het Business Canvas
 • Opleiding KPI’s
 • Opleiding financiële plannen

De adviezen en opleidingen binnen Achten BV worden aangeboden door:

Ir. Johan Achten
MSc. Niels Achten
Bach. Evelien Voermans

Klik op de namen van onze adviseurs voor een overzicht van hun gevolgde opleidingen en nuttige ervaring.

Het bedrag van de subsidie is afhankelijk van de grootte van uw onderneming:

 • Kleine onderneming die investeert in advies of opleiding kan 30% steun verkrijgen via de KMO-portefeuille met een maximum van € 7.500 per jaar
 • Middelgrote onderneming die investeert in advies of opleiding kan 20% steun verkrijgen via de KMO-portefeuille met een maximum van € 7.500 per jaar

Klik hier om de voorwaarden van een KMO na te kijken

De aanvraag voor de KMO-portefeuille gebeurt online via de website van VLAIO. Voor de eerste subsidieaanvraag moet u de onderneming wel eerst registreren via de VLAIO website.

Elke subsidieaanvraag gebeurt online nadat u een overeenkomst voor advies hebt afgesloten met uw dienstverlener of een persoon die werkt binnen uw onderneming hebt ingeschreven voor een opleiding.

Hiervoor doorloopt u de volgende stappen: 

 1. U ondertekent een overeenkomst voor advies of schrijft zich in voor een opleiding bij Achten BV 
 2. U doet de subsidieaanvraag via de website van VLAIO.

  Registratienummer Achten BV voor advies: DV.A240460
  Registratienummer Achten BV voor opleiding: DV.O240461 
 3. U stort uw eigen bijdrage op de KMO-portefeuille rekening van Sodexo (het rekeningnummer ontvangt u via mail) 
 4. Het Agentschap Innoveren & Ondernemen stort de subsidie eveneens op de KMO-portefeuille rekening 
 5. Wij verlenen onze diensten, zijnde een schriftelijk advies of opleiding 
 6. U ontvangt onze factuur en betaalt online via de KMO-portefeuille 
 7. U kan een beoordeling achterlaten over onze geleverde diensten
Voor een stap-voor-stap uitleg voor subsidieaanvraag van de KMO Portefeuille, kunt u via onderstaande knop een handleiding bekijken en/of downloaden.