Liba en Dairy Training Centre (DTC) slaan de handen in elkaar!

Liba en Dairy Training Centre slaan de handen in mekaar voor professionele opleidingen

Liba en Dairy Training Centre (DTC) slaan de handen in elkaar!

LIBA zal in de toekomst de handen in elkaar slaan met Dairy Training Centre uit Oenkerk (Nederland) om samen opleidingen voor de melkveehouderij aan te bieden voor België en Zuid-Nederland. 

Net zoals Liba, is ook Dairy Training Centre actief op de melkveehouderij-markt. Door de krachten te bundelen, zijn er mogelijkheden om vernieuwende trainingen aan te bieden en elkaars expertise in te zetten. 

De samenwerking start met het gezamenlijk aanbieden van de opleiding Middelbaar Kader Melkveehouderij voor bedrijfsopvolgers, de training TOP-melkveehouderij voor professionele medewerkers en de SPRINT-training voor zij-instromers en partners van de melkveehouderij in de Zuid-Nederlands en Belgische markt.

 

 


DTC – de voormalige praktijkschool Oenkerk – bedient vooral melkveehouders, medewerkers van melkveebedrijven en partijen werkzaam in de periferie van de landbouw. Dairy Training Centre is daarmee hét trainingscentrum voor de melkveehouderij en melkverwerking.

Liba ondersteunt melkveehouders door hun inkomen te verbeteren en het bedrijf duurzaam te laten ontwikkelen door de verbetering van de technische en economische kengetallen. Op deze manier kan uw bedrijf zich ontwikkelen met daarbij een kostprijs die voldoende bestand is tegen een schommelende melkprijs. We begeleiden onze klanten dan ook op verschillende vlakken van hun bedrijfsvoering, bijvoorbeeld via de bedrijfseconomische boekhouding of de analyse van de fiscale boekhouding. Ook geeft Liba (technische) adviezen, bijvoorbeeld omtrent investeringen en maken we bedrijfsplannen op maat op.

 

Breed aanbod trainingen

 

De opleiding Middelbaar Kader Melkveehouderij (MKM) is bedoeld voor melkveehouders in spe die bijvoorbeeld (kan eruit) het familiebedrijf in de toekomst willen overnemen.

Met de 31 dagen durende training TOP-medewerker Melkveehouderij verdiepen deelnemers die het diploma MBO Veehouderij – of een andere opleiding op hetzelfde niveau – al op zak hebben, hun praktijkkennis- en vaardigheden op het gebied van onder andere diergezondheid, vruchtbaarheid (KI, drachtcontrole, verloskunde), veevoeding en melkwinning.

De SPRINT-training is de perfecte training voor geïnteresseerden die geen agrarische opleiding of achtergrond hebben, maar wel meer willen weten over de melkveehouderijsector. Denk aan bijvoorbeeld de partner van de melkveehouder,  zonder actuele voorkennis of een verzekeringsagent die regelmatig contact met de melkveehouderijsector heeft. De negen themadagen kunnen in z’n geheel worden gevolgd, maar ook inschrijven voor specifieke thema’s – zoals melkveevoeding, huisvesting, uiergezondheid, vruchtbaarheid en bedrijfsanalyse – behoort tot de mogelijkheden.

 

 

Meer informatie en aanmelding

Op www.dairytrainingcentre.com kunt u zich aanmelden voor voorlichtingsbijeenkomsten in April in Lage Mierde en in Juli in Turnhout. Ook aanmelden voor de trainingen is mogelijk via deze website.

 

Liba en DTC werken samen voor opleidingen in België en Zuid-Nederland | Liba Advisering