Agri Academy

!!TODO Aanpassen!!

Wat betekent het Vlaamse stikstofbeleid voor uw bedrijf? Hoe kan u als ondernemer er op de best mogelijke manier mee omgaan? In de Liba ondernemerscursus krijgt u de nodige informatie hierover. Zo kan u met vertrouwen de toekomst in en de juiste keuzes maken voor uw bedrijf.

Hieronder vindt u de locaties en datums terug.

Elk cursusdeel zal plaatsvinden op een weeknamiddag, de cursussen zullen telkens doorgaan van 13u00-16u00.

Aalter do 18/01, 25/01, 01/02 en wo 14/02

Sint-Lenaarts wo 10/01, 17/01, 24/01 en do 15/02

Bocholt wo 17/01, 24/01, 31/01 en vr 16/02

De cursussen zullen telkens doorgaan van 13u00-16u00.

€ 350

Cow looking sideway over a blue sky background

Deel 1 Orde in de stikstofchaos

In de politieke stikstofdiscussie spelen veelbelangen een rol. Soms lijkt het op een bokswedstrijd, dan weer op slecht theater. Dit brengt voor u als melkveeondernemer veel onzekerheden met zich mee. In dit dagdeel willen we orde brengen in deze stikstofchaos.


Deel 2 Inkomen maximaliseren binnen stikstofplafond

Als uw bedrijf in het kader van de nieuwe wetgeving een stikstofplafond opgelegd krijgt, gaat u een nieuw managementdoel krijgen. Streven hierbij zal zijn om een maximaal saldo per kg stikstof te behalen. Waar liggen uw mogelijkheden om uw inkomen te verbeteren?


Deel 3 Groeien buiten eigen stikstofruimte

Na de afschaffing van de melkquotering hebben veel bedrijven een groeispurt gekend. Het stikstofdecreet maakt toekomstige groei uitdagender, maar als ondernemende melkveehouder moet u weten welke kansen er nog steeds zijn.


Deel 4 Proefstalbezoek

In Nederland bestaat er een proefstalregeling waar bedrijven kunnen investeren in nieuwe veelbelovende stikstofreductietechnieken. Tijdens dit dagdeel bezoeken we zo’n proefstal, zodat u kennis kunt maken met dit concept en nieuwe technieken.