Kolfzetting | Preview iGras juli 2020

Kolfzetting | Preview iGras juli 2020

Dit is een preview van iGras, onze periodieke seizoensgebonden nieuwsbrief rond graslandmanagement in de moderne melkveehouderij. In de nieuwsbrief vindt u actuele informatie omtrent beheer, bemesting, maaitijdstip en graslandsignalen. Elke editie geven wij ook specifieke adviezen, waarmee u uw graslandmanagement kunt optimaliseren.

I-gras is voor bedrijven die geabonneerd zijn op I-gras. Indien u zich wilt abonneren, neem dan contact met ons op.

Huidige situatie

  • Kolfzetting in volle gang
  • Tropische temperaturen worden terug verwacht
  • Mais heeft nu wat vocht nodig voor goede kolfzetting

Kolfzetting

De afgelopen weken zijn de meeste maispercelen, voornamelijk de vroege maispercelen begonnen met de kolfzetting. Mede doordat er weinig tot geen neerslag is gevallen en de verwachte tropische temperaturen is er kans dat er voor de kolfzetting een licht vochttekort optreed. Het kan daarom ook nuttig zijn indien u de capaciteit heeft om de mais eenmalig te beregenen.

Bij voorkeur geeft u de mais 20 millimeter en beregent u deze wanneer het beregeningsbeeld zo homogeen mogelijk is. Bij voorkeur wanneer er weinig wind is en niet op het heetste moment van de dag, dan verdampen de kleinste waterdruppels al voordat deze op het gewas neergestreken zijn . Echter indien u de capaciteit hier niet voor heeft kunt u het beste door blijven beregenen.

Tags: