Rekentools

 

Voerwaardeberekening
Als u wilt weten of u tegen marktconforme prijzen voer aankoopt, dan is de rekenmodule ‘Voerwaardeberekening’ van Cowdashboard een goede tool voor u. Hier vult u in welk voer u wilt aankopen, het aankoopbedrag, het drogestofpercentage, VEM en DVE. Cowdashboard rekent dan uit of de voerprijs marktconform is. Deelnemers hebben de mogelijkheid om in de voerwaardemodule van Cowdashboard de aankoop van voeders te vergelijken met andere bedrijven.

 

Klik hier om het programma voerwaardeberekening te openen

 

Opvolging openstaande facturen
Het opvolgen en managen van openstaande facturen is belangrijk voor uw relatie met uw leveranciers en bewaken van de liquiditeitsontwikkeling van uw bedrijf. Om een duidelijk zicht te krijgen op het bedrag van de openstaande facturen hebben we een eenvoudig en een iets uitgebreider Excel-programma gemaakt. Het uitgebreide programma kan ook gedeeltelijk betaalde facturen opvolgen. Eveneens kunt u met één klik op de knop (macro’s moeten dan wel ingeschakeld zijn) een overzicht krijgen van al de openstaande facturen. Opgelet: U moet het programma eerst op uw eigen PC opslaan, anders gaan de ingevulde gegevens verloren.

 

Klik hier om het programma te downloaden.

 

Kasplanning
Omwille van de volatiliteit in de melkveehouderij heeft Liba een kasplanningstool ontwikkeld. Hiermee kan u zelf op een eenvoudige manier uw facturen en liquiditeit opvolgen. Zo kan u uw leverancierschuld bewaken en een liquiditeitsprognose voor de komende maanden maken.

Indien u de kasplanner wenst te gebruiken, kan u contact opnemen met kantoor.