Boeken

Om onze klanten nog beter te kunnen bijstaan, hebben we in samenwerking met onze partners enkele boeken ontwikkeld. Deze boeken zijn handige gidsen die u ondersteunen bij het dagelijks beleid van uw onderneming. Ze beantwoorden dan ook de praktische vragen die u regelmatig tegenkomt op de werkvloer en geven realistische voorbeelden en oplossingen bij deze vraagstukken.

Economie & Melken

Praktijkgids voor een winstgevend melkveebedrijf

Het eerste praktische economieboek voor melkveehouders. Met een laag drogestofgehalte.

‘If you can’t measure it, you can’t manage it.’ De economie van het melkveebedrijf is belangrijker dan ooit. Een succesvolle melkveehouder beheerst de bedrijfseconomische kengetallen van zijn bedrijf. Hij kan hierop sturen en beslissen.

Cover van het boek Economie & Melken, praktijkgids voor een winstgevend melkveebedrijf van Liba. We zien een foto van een man die aan de computer werkt met op de achterkant een koeienstal. Onderaan zien we de titel Economie & Melken in een lichtblauw vlak, ernaast staan in groene letters de namen van de auteurs Niels Achten van Liba en Jan Hulsen van Vetvice. Boven de titel staat de slogan 'Praktijkgids voor een winstgevend melkveebedrijf' in een felgroene balk.

Economie & Melken helpt je bedrijfseconomische signalen van je bedrijf snel op te pikken, te interpreteren en om te zetten in actie. Je krijgt inzicht en ontwikkelt je tot een nog betere en slimmere ondernemer.

Het laat op praktische wijze zien hoe je het economisch management van je melkveebedrijf kunt optimaliseren. Het leert je de basisprincipes van economisch denken, handelen en werken op een melkveebedrijf. Met leuke vraagstukken en voorbeelden rechtstreeks uit de praktijk.

Dit boek legt uit op welke manier je beslissingen neemt:

  • Bouw ik die nieuwe stal?
  • Kan ik grondloos groeien?
  • Wat zijn mijn andere opties?
  • Kan ik mijn financiële reserve managen?
  • Tegen welke prijs mag ik voer inkopen?
  • Controleer ik wekelijks mijn belangrijkste kengetallen?

Economie & melken is een uitgave in de reeks Koesignalen. Koesignalen® presenteert op toegankelijke wijze praktische kennis over diergericht rundvee houden.

Auteurs: Niels Achten (Liba), Jan Hulsen (Vetvice)

Hieronder kunt u een korte preview van het boek Economie & Melken bekijken:

Voersignalen

Praktijkgids voor het gezond voeren van melkkoeien

We zien de cover van het boek Voersignalen uitgebracht door Liba en Vetvice, waarop een foto staat van een tractor in een koeienstal die bezig is met het voeren van de koeien. Onderaan zien we de titel van het boek 'Voersignalen' in een bordeaux rode balk staan, met eronder de slogan 'Praktijkgids voor het gezond voeren van melkkoeien'. Boven de titel van het boek zien we de namen van de auteurs Jan Hulsen van Vetvice en Dries Aerden van Liba

Goed voeren is de basis voor het succes van uw bedrijf, zowel financieel als wat productie, diergezondheid en vruchtbaarheid betreft. Voersignalen beantwoordt de 4 praktische vragen die iedere melkveehouder en medewerker op een melkveebedrijf heeft:

  • Wat moet ik voeren en hoeveel?
  • Hoe breng ik op de juiste manier het juiste rantsoen bij elk dier?
  • Hoe controleer ik dat elk dier eet wat ze zou moeten eten?
  • Hoe stuur ik bij en los ik bepaalde problemen op?

Dit boek weet de lezer te boeien met praktische tips en waardevolle richtlijnen over de essentie van gezond en economisch voeren.

Voersignalen is een uitgave in de reeks Koesignalen. Koesignalen® presenteert op toegankelijke wijze praktische kennis over diergericht rundvee houden.

Auteurs: Dries Aerden (Liba), Jan Hulsen (Vetvice)


Hieronder kunt u een korte preview van het boek Voersignalen bekijken