Om onze klanten nog beter te kunnen bijstaan, hebben we in samenwerking met onze partners enkele boeken ontwikkeld. Deze boeken zijn handige gidsen die u ondersteunen bij het dagelijks beleid van uw onderneming. Ze beantwoorden dan ook de praktische vragen die u regelmatig tegenkomt op de werkvloer en geven realistische voorbeelden en oplossingen bij deze vraagstukken.
Economie & Melken
Praktijkgids voor een winstgevend melkveebedrijf
Het eerste praktische economieboek voor melkveehouders. Met een laag drogestofgehalte.
‘If you can’t measure it, you can’t manage it.’ De economie van het melkveebedrijf is belangrijker dan ooit. Een succesvolle melkveehouder beheerst de bedrijfseconomische kengetallen van zijn bedrijf. Hij kan hierop sturen en beslissen.
Economie & Melken helpt je bedrijfseconomische signalen van je bedrijf snel op te pikken, te interpreteren en om te zetten in actie. Je krijgt inzicht en ontwikkelt je tot een nog betere en slimmere ondernemer.
Het laat op praktische wijze zien hoe je het economisch management van je melkveebedrijf kunt optimaliseren. Het leert je de basisprincipes van economisch denken, handelen en werken op een melkveebedrijf. Met leuke vraagstukken en voorbeelden rechtstreeks uit de praktijk.
Dit boek legt uit op welke manier je beslissingen neemt:
Economie & melken is een uitgave in de reeks Koesignalen. Koesignalen® presenteert op toegankelijke wijze praktische kennis over diergericht rundvee houden.
Auteurs: Niels Achten (Liba), Jan Hulsen (Vetvice)
Voersignalen
Praktijkgids voor het gezond voeren van melkkoeien
Goed voeren is de basis voor het succes van uw bedrijf, zowel financieel als wat productie, diergezondheid en vruchtbaarheid betreft. Voersignalen beantwoordt de 4 praktische vragen die iedere melkveehouder en medewerker op een melkveebedrijf heeft:
Dit boek weet de lezer te boeien met praktische tips en waardevolle richtlijnen over de essentie van gezond en economisch voeren.
Voersignalen is een uitgave in de reeks Koesignalen. Koesignalen® presenteert op toegankelijke wijze praktische kennis over diergericht rundvee houden.
Auteurs: Dries Aerden (Liba), Jan Hulsen (Vetvice)