Opleidingen

Opleidingen

 

Om (toekomstige) melkveehouders nog beter te ondersteunen, heeft Liba de krachten gebundeld met Dairy Training Centre (DTC) uit Oenkerk om professionele opleidingen aan te bieden voor de melkveehouderij. Net zoals Liba is Dairy Training Centre actief op de melkveehouderij-markt en door de handen in elkaar te slaan, zijn er mogelijkheden om vernieuwende trainingen aan te bieden en elkaars expertise in te zetten.

 

DTC – de voormalige praktijkschool Oenkerk – bedient vooral melkveehouders, medewerkers van melkveebedrijven en partijen werkzaam in de periferie van de landbouw. Dairy Training Centre is daarmee hét trainingscentrum voor de melkveehouderij en melkverwerking.

 

De samenwerking start met het gezamenlijk aanbieden van de opleiding Middelbaar Kader Melkveehouderij voor bedrijfsopvolgers, de training TOP-melkveehouderij voor professionele medewerkers en de SPRINT-training voor zij-instromers en partners van de melkveehouderij in de Zuid-Nederlands en Belgische markt.

 


 

Hieronder vind je een kort overzicht van de verschillende opleidingen. Je kan op de titel klikken voor meer informatie over elke training.

Middelbaar Kader Melkveehouderij (MKM)

De opleiding Middelbaar Kader Melkveehouderij (MKM) is bedoeld voor melkveehouders in spe die bijvoorbeeld het familiebedrijf in de toekomst willen overnemen. In deze training verdiep je je dan ook in de verschillende managementterreinen waar je als (toekomstig) ondernemer van een melkveebedrijf mee te maken krijgt. Bovendien is de training gericht op het optimaliseren, ontwikkelen en daarna het overnemen van het bedrijf.

Meer informatie MKMBekijk de folder
TOP-Melkveehouderij

De training TOP-Melkveehouderij is ideaal voor diegenen die al een TSO-diploma (voor België) of MBO-diploma (voor Nederland) voor de melkveehouderij op zak hebben en die hun praktijkkennis- en vaardigheden verder willen uitdiepen. Deze 31 dagen durende training gaat dan ook dieper in op onderwerpen zoals diergezondheid, vruchtbaarheid (KI, drachtcontrole, verloskunde), veevoeding en melkwinning.

Meer informatie TOP Bekijk de folder
SPRINT-training

De SPRINT-training is de perfecte training voor geïnteresseerden die geen agrarische opleiding of achtergrond hebben, maar wel meer willen weten over de melkveehouderijsector. Denk aan bijvoorbeeld de partner van de melkveehouder zonder actuele voorkennis of een verzekeringsagent die regelmatig contact met de melkveesector heeft. De opleiding bestaat uit 9 themadagen en kan in zijn geheel gevolgd worden, maar deelnemers kunnen zich ook inschrijven voor één of meerdere aparte themadagen; melkveevoeding, huisvesting, uiergezondheid, vruchtbaarheid en bedrijfsanalyse zijn enkele voorbeelden van de afzonderlijke thema’s.

Meer informatie SPRINT